20 saat önce
Sigara, aşırı sosyal medya, kötü söz, zararlı içerikler... Bırakmak istediğimiz ama bırakamadığımız alışkanlıklar.
Kur'an'dan bir ilke:
"Bir toplum kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez." (Ra'd, 11)
Adım adım plan:
Destek almak: Sigara ve bağımlılıklar için ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ücretsiz destek sunmaktadır.
Bırakmayı başardığınız bir alışkanlık varsa, nasıl başardığınızı paylaşarak başkalarına ilham olabilirsiniz.
Kur'an'dan bir ilke:
"Bir toplum kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez." (Ra'd, 11)
Adım adım plan:
- Niyet ve dua: Allah'tan yardım isteyin. "Allah'ım! Beni nefsimin şerrinden koru."
- Tetikleyicileri belirleyin: Alışkanlığı hangi zaman, yer ve duygu tetikliyor?
- Ortamı değiştirin: Tetikleyiciye ulaşmayı zorlaştırın (uygulamayı silmek, sigara almamak gibi).
- Yerine bir şey koyun: Boşluğu faydalı bir alışkanlıkla doldurun.
- Kademeli ilerleyin: İslam'daki birçok yasak da kademeli gelmiştir (ör. içki yasağı).
- Düşerseniz kalkın: Bir hata tüm çabayı boşa çıkarmaz.
Destek almak: Sigara ve bağımlılıklar için ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ücretsiz destek sunmaktadır.
Bırakmayı başardığınız bir alışkanlık varsa, nasıl başardığınızı paylaşarak başkalarına ilham olabilirsiniz.
♥ 0