Arapça

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَىٰ عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ

Okunuşu

Allâhümme ente Rabbî lâ ilâhe illâ ente, halaktenî ve ene abdüke, ve ene alâ ahdike ve va'dike meste'ta'tü, eûzü bike min şerri mâ sana'tü, ebûü leke bi ni'metike aleyye ve ebûü bi zenbî, fağfirlî fe innehû lâ yağfirü'z-zünûbe illâ ente

Anlamı

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Senin kulunum. Gücüm yettiğince Sana verdiğim sözde ve vaadimde durmaya çalışıyorum. İşlediklerimin şerrinden Sana sığınırım. Bana verdiğin nimetleri kabul ederim. Günahlarımı da itiraf ederim. Beni bağışla. Çünkü günahları Senden başka bağışlayacak yoktur.

Ne Zaman ve Nasıl Okunur?

İstiğfar dualarının en üstünü kabul edilen bu dua, sabah ve akşam okunması tavsiye edilmektedir.

Okuma sayısı: Sabah ve akşam 1'er defa

Manevi Not

Bu dua, tövbe ve istiğfarın en kapsamlı halidir. Samimiyetle okunduğunda kalbe huzur verdiği yaygın olarak ifade edilmektedir.

Kaynak: Hadis-i şerif — Buhârî, Daavât 2

Konu: Tövbe ve İstiğfar, Sabah Duaları, Akşam Duaları

📿 Bu duayı zikirmatik ve favorilere ekleme özelliğiyle İslam Rehberi Dua Danışmanı sayfasında okuyabilirsiniz.